Back to All Events

RBG på Fyrisbiografen

Fyrisbiografen bjuder in till Dokumåndag!

24/9 visas RBG - med samtal efteråt tillsammans med FEMJUR.

Om filmen: 85-åriga Ruth Bader Ginsburg, domare i Högsta domstolen och oväntad populärkulturikon, har först på senare år blivit allmänkändis i USA. Men i hela sin karriär har hon kämpat för kvinnorättsfrågor och jämställdhet, vilket gjort att Julie Cohen och Betsy Wests dokumentär omedelbart slog sig in på amerikanska biotoppen. Konsensus är att Ruth Bader Ginsburg är en folkets hjältinna vars liv kräver ett personporträtt som RBG.

FEMJUR håller i ett samtal efter filmen.

Läs mer här:

https://www.facebook.com/events/522873601470352/

Earlier Event: September 21
Öppet utskottsmöte Påverkansutskottet
Later Event: September 27
Deadline ansökan förtroendeposter