Back to All Events

Diskussionskväll - Diskriminering i arbetsrätten

Vi i FEMJUR känner ofta en frustration över att vi i utbildningen inte lär oss se juridiken utifrån ett normkritiskt perspektiv och har nu tagit tag i saken själv.

FEMJUR bjuder in våra medlemmar till en diskussionskväll med biträdande universitetslektor i civilrätt Caroline Johansson för att diskutera och analysera diskrimineringslagen och dess tillämpning inom arbetsrätten. Caroline kommer inledningsvis berätta om diskrimineringslagens tillämpning inom arbetsrätt i 40 minuter. Därefter kommer vi bjuda på ett matigare fika för att Caroline sedan ska hålla i en efterföljande diskussion på 30 minuter.

Är du nyfiken på vad diskriminering innebär i en rättslig kontext, vill du lära dig att analysera juridiken utifrån ett normkritiskt eller är du bara extra intresserad av diskrimineringsfrågor? Då ska du definitivt inte missa detta!

Eventet är exklusivt för FEMJURs medlemmar och anmälan sker via google docs här https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScAAzb4yq7-n2tRP7eKa8QewmuMDiJUnPLnMmf9dfdm2KNRxA/viewform.

Presenteras i samarbete med Folkuniversitetet, JUSEK, Fackförbundet ST och Akademikernas A-Kassa.

Earlier Event: December 1
FEMGASQUE